Posts

Showing posts from October, 2012

Tiada yang Maha Berkuasa selain Dia

Dengan namaNya yang Maha Pengasih Maha Penyayang



Usai habis post-mortem tadi, seorang akhawat berborak dengan seorang akhawat ( term yang sering digunakan Malaysian disini yang merujuk kepada perempuan atau muslimat) yang lain.


"Eh, kita kan tengah hafal surah xxx..susah sikit la.tegeliat lidah nak sebut.tp ok la" ayat meraih simpati...


" erm..ok lagi la tu..cuba kalau part surah Al-Jin.." balas akhawat tadi..


Belum sempat beliau habiskan ayat, memang la suka sangat potong line.

"Oh, faham..dia rasa mcm 'something' kan?"

"a'a..mungkin sebab dari sekolah dah macamtu kot..so bila tanya ustazah takda apa pun sebenarnya,dia pun tak pernah dengar lg cerita macamtu..bila nak hafal rasa takut sikit la.."


"hehe,sama! sebab petang-petang waktu sekolah dulu ada orang suruh baca..bila tengok maksud surah tu pun..erm..hehe.entahla mcm scary jgk(padahal tak patut pun).."



Dalam takut ke tak ni,bukan masalahnya.Haha..Tapi banyak yang saya tertar…

:')

Image
Shes gonna leave Egypt at 11 pm tonight.
He chose the best for you sis,
may He ease your journey of seeking knowledge.

Sedih pulak rasa tak sempat nk treat or bwk jln2.
Dah 'kaya' anytime boleh turun alex.hee ":D

oh,i know how to pronounce the KLE

Karnataka Lingayat Education..hehehe..see.






Study well haa :D