Posts

Showing posts from November, 2011

Pantang bertudung labuh

Image
Salam, moga semua dinaungi rahmatNya.:)


Lepas exam end module khamis lepas, memang dah plan nak habiskan entry pasal seminar ibadah and few entries lain.Jumaat sabtu dah alang-alang cuti.Tapi masih lagi tak berkesempatan.Ok la, sibuk dengan perkara berfaedah,tak la rasa masa tu terbuang macam tu ja.

"Masa" ni kan makhluk Allah jugak.Masa takkan pernah nak stop sebab dia patuh perintah Allah.

Oh,ekceli nak cerita sikit.Tadi baru on fb and terlihat lah senior sekolah rendah merangkap kakak bestfriend aku jugak punya status.









And ini respond from one of her friends.








Orang MELAYU, opps. muslim, mari jom sama-sama shift paradigm sikit.

Apa maksud shift, ubah sikit tapi keyakinan 100%..

Nak ubah apa?


Mindset tu.


"Jangan hanya muslim sekadar nama, oh aku beragama Islam, tapi tak menghayati Islam tu dengan hati dan practice dalam kehidupan seharian"



p/s: PERINGATAN untuk diri sendiri dan sahabat semua.Mana baik kita ambik, mana buruk cuba perbaiki.

Jom pi kelas.Habis at 4 h…

Macam-macam Part 2

Sebelum ni orang cakap susah kalau jadi stalker,
secara tak langsung dah letak mind set kat "mangsa" yang di stalk tu.




Aku tak rasa apa apa pun.Aku lebih suka istilah stalk tu diganti dengan curious nak tahu.
Haha.Macam apa je en.Kadang-kadang bukannya suka sangat nak stalking bagai ni.Buat penat je.
Tapi mostly lepas ada orang nak tahu something tapi dia tak tahu,tu aku rajin nak tolong bagi dia tahu apa yang dia tak tahu tu.Hah,faham?




Lebih kurang macam tu la.
Nak cakap aku expert cari info pasal manusia tak jugak,sebab banyak je part2 yang secara tidak sengaja atau accidentally aku dah dapat jawapan tanpa perlu cari..Time aku nak cari ,time tu la jawapan datang bergolek.Kadang-kadang aku rasa lawak sebab apasal time orang lain nak tau, tak pulak dia nak golek golek kan.




Tapi...




Sekarang aku dah rasa ,once u know bout someone.
ur impression and thought last.




Dan apa aku rasa sekarang ialah macam nak berenang dalam laut iceberg tu haaa








I h-a-t-e this feeling.





p/s: anda tak rasa nak jag…