Posts

Showing posts from January, 2012

Nak pilih calon suami, solat istikharah dulu :)

Image
Salam,

Hee.Saya nak kahwin dah ke?Tajuk macam gempak lah sangat kan. (terasa geli jugak nak tulis tajuk tu).


OH, sebelum tu.Mari buka minda sikit.Bukan confuse nak kawen calon banyak sangat taktau nak pilih je baru nak solat istikharah.(banyaknye calon:) )


Bak kata senior yang sememangnya lagi tua dan matured dari saya ada cakap, kalau nak exam, solat la istikharah jugak selain dari solat hajat.Bukan apa, mintak la pada Allah moga mudahkan kita nak pilih mana satu jawapan A B C D E non of the above ke all are true ke.Heheh.Kalau soalan essay [saya dah terbayang-bayang betapa scarynya soalan module CNS coming soon ni.huh.cuak.cuak], mohon Allah mudahkan lancarkan and kita tahu nak buat ayat cemana.Jawapan yang kita buat tu inshaAllah yang boleh di accept oleh lecturer nak bagi markah.Markah penuh pun ahlan :)


Tapi, usaha dulu secara total dan maksimum [baca dengan nada debator], ini sudah pasti.


Ni some pic kasi spirit up sikit, hehe.Unit UPP batch 2nd yr alex uni rajin buatkan.:D






p/s…

We flip the script

Salam.

Entry agak hambar.Takpayah baca.Dah banyak entry tak bergambar-bosan.

Okay semua memasing tengah busy mengejar berapa muka surat lagi nak habis cover.
Berapa juta lagi word nak kena save dalam long term memory sebab essay exam.

And bila orang nasihat, "baca yang penting je la"

And kita harus reply wisely " semua penting encik.kalau boleh highlight, memang page tu tukar dari kaler putih jadi warna warni."

(nak cakap kos dia study lagi susah dari orang lain la tu.cehh)



Terus ke fokus utama.

We flip the script.Why?

We live in this crazy cylce environment.Do you ever heard about when someone cry means he/she weak? So dont cry and express our emotions.This what we'd scripted it to be.But yet prophet Rasulullah s.a.w defined it  differently.Here's some story, Rasulullah s.a.w cry on his son/daughter(sorry im forgot) death.And others people who watch this scene feels like something weird."Why are you crying ya Rasulullah?" Rasulullah replied &quo…