Posts

Showing posts from July, 2011

Nah, hadiah!

Image

Kita ada Allah

Selepas selesai satu temuduga, beliau bersama beberapa rakan pergi makan di sebuah shopping complex.
Sambil tu berjalan-jalan dulu tengok apa yang patut.Lepas tu terserempak dengan sorang mamat yang berpakaian segak berkemeja ala salesman.


"Akak ni orang pahang kan? " lelaki tadi memulakan ayat mukaddimah.Taktik untuk mula berbicara dengan pelanggan.


Beliau cakap memang banyak orang akan cakap dia orang pahang.Sebab wajah iras-iras lebih kurang la.


Bla..bla..bla..


Lelaki tadi nak jual something rasanya.Tapi beliau dan rakan terus buat tak layan sebab malas nak beli beli ni.
Beliau perasan lelaki tadi terus menelefon seseorang.Mungkin rakan.


Beliau dan rakan terus berjalan dan tak jauh dari lelaki tadi,mereka terpaksa lalu depan sorang mamat smoker.Asap berkepul-kepul.


Beliau rasa tak sedap hati.


Tiba di food court, duduk di meja makan,tiba-tiba ada sorang lelaki menghampiri beliau dan duduk di hadapan.


Kelibat lelaki salesman tadi juga kelihatan di tempat sama beliau makan.


***


Disebabk…

Love letter :)

"Pada hari engkau akan melihat orang-orang yang beriman laki-laki dan perempuan, betapa cahaya mereka bersinar di depan dan di samping kanan mereka,(dikatakan kepada mereka), "Pada hari ini ada berita gembira untukmu,syurga-syurga yang mengalir di bawahnya sungai-sungai,mereka kekal di dalamnya.Demikianlah kemenangan yang agung."-ayat 12




Pada hari orang-orang munafik laki-laki dan perempuan berkata kepada orang-orang yang beriman, "Tunggulah kami! Kami ingin mengambil cahayamu"(Kepada mereka) dikatakan, "Kembalilah kamu ke belakang,dan carilah sendiri cahaya (untukmu)".Lalu di antara mereka dipasang dinding (pemisah) yang berpintu.Di sebelah dalam ada rahmat dan di luarnya hanya ada azab.-ayat 13




Orang-orang munafik memanggil orang-orang mukmin, "Bukankah kami dahulu bersama kamu? " Mereka menjawab,"Benar,tetapi kamu mencelakakan dirimu sendiri, dan kamu hanya menunggu, meragukan (janji Allah) dan ditipu oleh angan-angan kosong sampai da…

maths

1 + 1 is not = 2
That's medicine.
It may be 1.9 or 2.1 or..
-dr shawky


:)

Haakim and Hakeem :)

Image
If the Dr. cuts you open and takes something out, you wont complaint in fact you'll thank him and even pay him as you know hes doing it for your own good. If he asks you to give something up you'll try,  as again you trust his judgement and know he's telling you for your own good.
Similarly if God takes something away from you, Thank Him too as he is the Doctor of all Doctors .If Hes taken something from you,its probably for your own good and  if Hes stop you from something again its for your own good.
Allah, He is Haakim and Hakeem



tengah-tengah online, lepas tu terbaca status fb senior sekolah dulu,






hahaha.tak tahan ak gelak.:)

and now i feel my heart is at peace

When you’re searching for the light
And you see no hope in sight
Be sure and have no doubt
He’s always close to you
He’s the one who knows you best
He knows what’s in your heart
You’ll find your peace at last
If you just have faith in Him
You’re always in our hearts and minds
Your name is mentioned every day
I’ll follow you no matter what
My biggest wish is to see you one day

If you lose your way
Believe in a better day
Trials will come
But surely they will fade away

If you just believe
What is plain to see
Just open your heart
And let His love flow through
I believe I believe, I believe I believe
And now I feel my heart is at peace


:)

Your sister is your first friend. 
No one will ever understand your family like she does. 
Even if you don't get together or talk as much as you'd like,
she'll always remain your friend. 
Your sister will hold your hand for a little while, 
but hold your heart for a lifetime. 

It's "National Best Sister Week" 
- Copy & paste if you have a sister that you love with all your heart! ♥



I do have one.The only one.


:)





p/s: cakap banyak salah banyak. gelak banyak nangis banyak. diam itu bagus. malas cakap banyak. im tired to make others happy as well. saya mmg suka make others gelak mengilai tak ingat dunia, but sometimes what im saying is not a JOKE!
mood: do not disturb.