Posts

Showing posts from August, 2011

Macam-macam Part 1

Banyak pengamatan yang aku buat.Nampak je kadang-kadang aku macam pendiam.Tapi aku lebih suka mengamati,mendengar dan secara tidak sengaja memang tersave dalam memory.Even benda-benda kecik yang tak sepatutnya orang ingat aku boleh teringat.Modul besar punya tak pulak camni.:)




Kali ni perihal masyarakat.Sebabnya boleh lihat macam-macam gelagat waktu pergi solat terawikh.


1.Tak rapatkan saf.


Yang ni memang sangat ketara.Kalau arab memang dia akan make sure kaki dia betulbetul sebelah kaki kau.Hehe.Tapi apa yang aku tengok, makcik ni style kalau orang sebelah dia keluar saf nak pegi toilet or nak balik taknak solat dah.Sure la sebelah dia kosong, hanya mengharap orang dari saf belakang untuk ke depan.
Bagus niat.Tapi kalau boleh memang makcik makcik ni macam taknak begerak langsung.Ya , sebab kadang-kadang sejadah dia ada kat situ,so kalau rapatkan saf tu habis la sejadah dia.Tak salah nak kedekut, mungkin boleh buatkan solat lebih khusyuk.Itu aku tak nafikan.Tapi kalau kosong mak ai macam …

rhythm

Wishlist.

Eheheh.Tapi takda list pun.



Alaaa.Video tak boleh letak sini pulak.
[boleh search kt youtube koran heart ada 6 part]
-see nabiollah nama dia
dapat 3rd place,tapi dia yang dpt honor baca untuk presiden.hihi


*teringin nak solat teraweh budak ni jadi imam.:)

Sedap :')





Handsome.hahahaha


p/s: cair gua tengok dia.hihi.sedap dia baca quran :)



biar kurang jangan lebih...

Merungut.

Anda pernah? Saya selalu.



Baru jalan sikit dah kecoh sakit kaki lah,sakit pinggang,sakit belakang..

Baru takda air, habis bising bising satu rumah

Baru black out, err..ok saya diam.



Tambahan pulak pergi solat terawikh,macam macam kerenah makcik makcik yang boleh tengok.
Ini lagi lah saya suka merungut.Mana taknya, jubah sama hitam bling bling,perangai semua lain lain.
Tapi kadang-kadang logik jugak nak marah, kalau setakat sikit sikit didik diri sendiri jadi sabar.Ujian ramadhan.



Bayangkan makcik saf depan, tapi dia duduk agak agak 50 meter dari saya and member, dia panggil untuk isikan saf depan dia yang kosong.Err, makcik boleh je panggil orang sebelah tu rapatkan saf,or makcik sendiri yang pergi depan tu,or makcik panggil orang dekat dekat sebelah je.Pantang nampak orang Msia.[tengok kan  saya dah start nak emo emo ni].

Bukan saya malas nak bangun,bukan saya taknak dapat pahala lebih duduk depan,solat kat sini tak macam Malaysia.Semua solat dalam masjid, karpet memang si…

efficacy-potency of drugs

Image
Bila tak makan ini ubat....

























okay.xda masa nak snap2 gmbr.
:') tak T.T pun.

biasalah member selalu cakap ak ni ada penyakit macam orang tua tua.
sakit belakang lah..itu lahh..ini lahh.


oh,btw.sempat lagi aku online nih.tolong doa ak exam harini dalam keadaan yang sejuk dan selesa.nak buat macam mana dah ditakdirkan seat exam aku betul betul bawah aircond.tapi air cond tu tak boleh on pun.panas weh.orang lain jwb exam senang lenang,gua berpeluh-peluh kot.redha.

budak budak.haish

macam mana la budak budak kecik boleh couple? gelimat. lepas tu rasa macam nak gelak golek golek.


dunia.dunia.


singgahan sementara. rasanya bila dah dewasa sure dia rasa malu malu tahap dewa. keh keh keh.

cinta itu memang buta


Cintailah yang Maha Pengasih lagi Penyayang. Selayaknya.


p/s:kenapa rajin sangat aku tulis kat sini? sure ada yang tak puas hati nak cakap "adik,adik tahu tak twitter ?".saja,ak nak preserve twitter ak tu.nak tulis bnda yg brmnfaat sahaja.harap maklum.:D

"all iz well "punshuk wangdu :)

Akan datang lima perkara sebelum 5 perkara.

Sihat,sebelum sakit.

Lapang,sebelum sempit.




"Apabila seorang sahabat mendoakan sahabat yang lain,tanpa pengetahuan sahabatnya itu,malaikat turut mendoakannya"



Get well soon sahabat-sahabat. Ramadhan bulan penuh rahmah,penuh maghfirah.





p/s: aten,hows ur condition? tkah,moga semua selamat nanti. khairi hashim (unimates, syafakallah jgk)