Posts

Showing posts from September, 2012

Love story

Cashier :  RM 76 dik

Me :  Hulurkan RM 50..

Cashier : RM 76 dik.. *senyum

Me : Oh..oh..ok.. (dalam hati ingatkan RM36 tadi..)


Bagi duit cukup-cukup so tiada baki,yang ada hanya sehelai resit sebagai hadiah.
Mahal jugak RM76.Aku beli berapa barang je.Haha...

"Ni kalau kat sana suka hati beli banyak banyak barang nak bayar baru 100 je.Rugi..Rugi" monolog dalaman.

100LE = RM50

Melangkah keluar, terus nampak kedai buku.
Melajukan langkah.Biasa.Excited.


Di pintu masuk kedai, terus aku menerjah ruangan yang betul-betul berhadapan dengan main entrance.Sebab dah tahu situ memang spot tokey letak buku-buku hot di pasaran..

Belek-belek buku.Okay tak menarik sangat..Terus ke bahagian stationary.
Jalan-jalan lepastu...

A : Eh ?

Me : Eh ? (macam kenal tapi biasa la buat-buat la terkejut sikit.berlakon pun tak reti ke? haha)






To be continue..




p/s:kerja sekularisme tak buat lagi.hahaha
p/s: risau gak senanye kalau story ni tak sempat ber continue dah lepasni.LOL..busy.busy

Bacalah..selagi masih boleh melihat

Image
Assalamualaikum.

Bismillah.


Ehem, mukaddimah dah macam nak post announcement unit kebajikan kt MSAU je.lol.

Sejak Ramadan haritu, masing-masing pun mengawal diri dari melakukan perkara lagha atau kurang faedahnya.Hehe..Sebaliknya, meningkatkan ibadah-ibadah sunat..Pahala berganda Allah dah prepare special for Ramadan.Limited edition..Haa, nanti ada pulak 'group' yang cakap "kau ibadah sebab nak pahala je buat apa"...Rileks bro..Selain pahala yang kita nak kejar, redha Allah pun kita nak kejar jugak..Yang bermasalahnya,  'group' yang asyik tak puas hatiii je tadi tu buat tak? Sama-sama tambah amal ibadah.Alhamdulillah..

Maka, bila time leisure sikit.Aku pun habiskan lah mana-mana buku yang aku suka.Ada some yang baru beli.Yang lain memang ada kat rumah dah..sebabnya ada orang yang beli, tapi tak ada orang nak baca..Haha.Kesian je buku banyak tersadai je kat rak memanggil-manggil..Aku pun reply la kan.*Ehem.


Tak banyak pun yang dibaca.Orang lain aku tanya mak aii..…

muslim towards muslim

Image