Posts

Showing posts from August, 2016

Nafas

Image
Breathing normally, antara nikmat dunia yang orang selalu lupa untuk syukuri.

Sampai ada one time I asked my friend " macam mana eh rasa boleh bernafas macam biasa?"

Because i forgot how does it feels. Duduk tak buat apa apa, sometimes i noticed i inhale twice in one shot, haha, it hard to describe the mechanism. It happens unconsciously.

Let me share one story, ni antara experiences of most severe shortness of breath  attack i had ever felt.
It was peaceful night.
I cough many times and it makes me felt a bit uncomfortable.
After i went back to sleep, I woke up suddenly, gasping for air!
Sampai terduduk automatically, reflex action.
Time tu serius rasa macam tercekik je, i dont know how to relieve it.
Gi dapur minum air, berdiri, jalan jalan, stooping down,
at last, i gave up.
I makes myself comfortably near the wall and just sitting there.
The feeling of "rasa ketat" tu sampai, i force myself to breath in and out, i felt dizzy and kebas feeling sensation over my…

Jahiliyah

'Kabur ' dalam masa lalu,
Bingkas bangun hilangkan pasir debu,
Jika masih punya masa teruskan perjalanan, maju.
Siap siaga dengan bekalan perlu,
InshaAllah hikmah manis dihujung penantianmu.

Dan 'Kabur ' pasti berlalu: )


-Nazihah Amin/17.08.2013/1:24am/Egypt

Drama OSCE dan Long case

Pehh im back ! (for short je haha)


Nak cerita sikit experience exam haritu.Saja cause i may read this in the future hahaha. Sebab ni exam part 2 so semua nya clinical aje. Tinggal OSCE exam dengan long case. OSCE  ni dah lupa nama panjang dia apa haha tapi kira ganti short case lah jugak, so ada 16 stations. 1 minute question reading lagi 6mins with patients.

Hmm (tengah recall what happened during that time haha)

OSCE exam
On first day, i was in the 3rd group went into the stations. Ngam ngam je right before lunch break.
Since kitorang quarantine dari 7 pagi, anyone yang dapat turn last will be a tiring day for them to wait, by time dah exhausted sangat dah sbb quarantine taktau nk buat apa haha.

Seingatnya, im the last person out of 10 students, so first station dapat station surgery. As expected tu adalah station post operative care patient total thyroidectomy. Examiner was Mr A haha, sgt psycho sbb he sat there silent, without any expression.

Sebab dah tahu patient tu ada hypocal…