Posts

Showing posts from April, 2013

Kalau dekat dengan Allah, kenapa nak kena sedih dan susah hati?

Image

Ya Hannan Ya Mannan

Image
Awal video, part of sajak yang ditulis Opick sempena lagu ni..Tak sempat record from the beginning.
Antara lagu yang termasuk dalam album baru beliau.


Siapa aku semalam,
tak menjanjikan aku yang semalam itu sama untuk esok dan seterusnya.

Siapa aku hari ini,
Tak menjanjikan aku yang hari ini akan terus sama hingga akhirnya.

Siapa aku esok hari,
Tak terjangka dek akal fikiran.

Tapi, untuk berubah itu
Tidak perlu mengungkit dan kelam dalam hari sejarah silam
Tidak perlu bertangguh menunggu hari esok kerna tiada jaminan esok masih ada

Bangunlah
Ubah diri !
Ubah persepsi !

Perubahan untuk lebih dekat dengan Ilahi


11:58PM, Ahad 7th April 2013



Semoga Allah merahmati hari-hari dan segala amal buat kalian.Ameen :)

Jutawan dunia, bahagia !

Even entry ni bertarikh 26 Disember 2012.

http://www.mazidulakmal.com/2012/12/pendedahan-ini-mungkin-mengelakkan.html



Patutla pn abah selalu cakap orang banyak kali call. Pasal insurans ni lah bagai.
Siap mention nama saya sekian sekian.

Sebabnya saya study sini, so kalau call pun mmg tak penah terjawab la.


Amanah
Jujur
Ikhlas


Teringat satu part dalam video ceramah ustaz Don tentang Wakaf.Tapi bukan ilmu tentang wakaf je tapi banyak lagi isi lain jugak.Mula-mula saya sendiri macam tak berminat nak tengok, tapi sebab macam free so tengok jelah sampai habis.


Ustaz cerita, waktu dia pergi Brunei berjumpa dengan anak murid Ustaz Harun Din.
So ustaz (which anak murid UHD) la yang cerita.

Ana malas nak trim video untuk paste kat sini.Lebih kurang beginilah ceritanya.


Ada dua orang sahabat ni betting.Kata seorang kawan kepada kawannya yang seorang lagi.

" Kalau hang berani masuk dalam kubur untuk sehari.Aku bagi sejuta.Kalau dua hari dua juta."


Kawan yang lagi seorang tu pun setuju.

"OK.Bol…

Isu Lagi

Ana hadir sewaktu satu kelas pengajian agama,
pada hari yang sama juga ada satu majlis yang tidak kurang hebatnya.Concert Maher Zain.

Teringat lagi ustaz berseloroh,

" Hai, sikit malam ni.Ramai yang pergi konsert Maher Zain.Takpa saya kat sini pun boleh nyanyi jugak.Hehe"

Separuh saja dewan.Ustaz sedikit pun tidak kisah.(Pada pandangan saya)
Ustaz cakap tak apa, inshaAllah yang hadir ke kelas atau konsert tu diberi ganjaran pahala dari Allah.
Jangan yang duduk rumah saja.


Personally, saya tak mempunyai masalah pun dengan kedua-duanya.Dua-dua juga best.
Nak kata tak minat Maher Zain, setiap malam saya dengar CD beliau.Siap ulang untuk berapa juta kali pun saya taktau.HAHA.


Sekarang, timbul juga isu sama.Cuma yang berbeza artisnya aja, Opick dan beberapa lagi kumpulan nasyid lain.Daei Nada etc.(serius subhanAllah sedap gila dai nada nyanyi live.haha).Oh lokasinya juga sama, cuma kali ini Alhamdulillah percuma atas sumbangan dari pihak Indonesia untuk bayaran sewa tempat.(rezeki pada m…