Posts

Showing posts from February, 2012

Akulah telinganya, matanya, tangan dan kakinya

Image

smiley :D

Image
See, along duduk rumah sebab cuti lama.Macam-macam dia ajaq budak ni.


Ummi cakap tiap-tiap malam dia tengok tv ustaz don.

LOL


Dia memang suka buah pun.Tak makan nasi,kalau nampak buah,selagi tak habis selagi tu dia makan buah tu.

Ummi tanya" Cuba teka sekarang dia suka buah apa pulak?"

Haha mana la aku nak tau.

Ummi " Durian"


=="

Macam orang tua-tua sungguh la.

Tapi part tak boleh part kalau tanya dia ustaz apa?

Sure "don"

HAHA

InshaAllah...dengan izin Allah

Salam.

Pagi tadi ,pagi yang paling buat saya terkesan.Amat-amat terkesan..



Pukul 8 pagi lebih, dah bersiap nak gerak pergi exam dekat CC.(convention centre).
Memang berhajat naik teksi pun sebab bawak passport batch bagai.

Jalanraya memang agak sesak kalau pagi-pagi.Tambah-tambah time macam ni sebab baru la egyptian akan keluar pergi kerja.

Tahan teksi and ada satu teksi ni stop.


"Gami' Ibrahim"

"Gami' Ibrahim"

"Gami' Ibrahim"

"Gami' Ibrahim"

Hah,sampai dalam empat kali ulang cakap nak pergi Gami' Ibrahim.

Saya tanya sahabat, kenapa ulang banyak kali? 


Sahabat : pakcik tu macam tak faham.

Dah naik. saya bajet lepas traffic light Kubri Gamaah ammu( panggilan untuk pakcik) tu nak terus macam biasa la nak ke Gami' Ibrahim selalu orang jalan terus aja.Sekali ammu tu belok sebab dia nak jalan highway depan laut.


Jalan depan laut kat sini macam biasa la style sehala saja.So, bila pakcik tu jalan, kena buat U-turn dulu baru patah ba…

Tawakal Module CNS,baru aku faham rasanya bagaimana.

“Allah (swt) said:  “If you never felt pain or experienced problems, how would you know I’m the Healer?
If you never made a mistake, how would you know I’m the Forgiver?
 If you were never hurt, how would you know I am the Comforter?
 If your life was perfect, then why would you need Me?” 
(Hadith Qudsi)





terus tersentap dari lamunan jiwa.... kira-kira semula markah yang perlu dicompensate untuk cover balik MCQ tadi.. semua jawapan ak sipi-sipi kot..

ok.baik.usaha lagi.kuatkan jiwa.kuatkan tali pergantungan pada Allah.pasti bahagia.pasti tenang sentiasa.
Pergantungan pada manusia?
Sampai benar-benar tawakkal kepadaNya mengatasi segala.


p/s:sakit tulang duduk lama sangat semata-mata nak edit blog pasal passport,isi de sikit ceot je pun.hailaa.