Posts

Showing posts from August, 2014

Ajar diri, jangan pernah ada riak dalam hati.

Bismillah
Alhamdulillah ala kulli hal, ala kulli ni'mah.


Tidak dapat tidak, dalam aktiviti harian, perbuatan ,lenggok bahasa badan, percakapan, riak wajah,
tidak boleh lari dari


"riak dan takabbur.bangga dari, tak kira lah sama ada sedar, tidak sedar, sengaja, tidak sengaja, niat atau tak berniat "


Tenaga pengajar.Caranya,kaedahnya, mediumnya - pasti 100% berbeza sebab manusia tu sendiri sifat nya berbeza dan mempunyai pengalaman dan ujian masing-masing tak termasuk lagi environmental factor yang sedikit sebanyak menyumbang pada cara- kaedah dia menyampaikan ilmu pada yang nak mendengar.

Salah ? Of course, langsung tak salah.

TAPI


Discouragement advices (even it was a true story), rude words , getting angry without analyzing, judging, labelling , dan segala bagai lagi bentuk yang pelik pelik yang kadang kadang unik nya pulak kan kaedah mengajar sedemikian rupa diselitkan pula dengan minda separa sedar,

Riak, bangga diri.

Boleh ?

Langsung tak boleh nak terima akal, personally, hon…