Posts

Showing posts from April, 2017

Kamsa

Everyone will be surrounded by friends in their entire life. Some are good and some are best; the one who is dearest to our heart. If anyone asks me, can I describe each of them, yes I do. However the lengthy explanation will only take one percent out of hundred. There are lots more gems and beautiful characters that I cannot put them into words. Each will be remembered differently :)


My dear friend,
We have been meeting since years ago. Most famous junior with your outspoken personality. Yeah, among boys too. By being forthright, it wasn't a norm back then. (especially girls :p).
Sepanjang perkenalan, lembut tutur katanya, sangat berhati hati memilih perkataan ketika menegur that what you are doing is wrong so that it wont hurts you. Memberi nasihat ketika diminta, comforting me with soothing words when i need it most. May Allah repay your good deeds.
She gave me Quran as my birthday gift during my SPM years.Someone else got it too.Moga pahala tiap kali saya membacanya will some…

Haramain Part 2 - Mecca

Image
Salam, yeah we meet again in this second and last part of the video.
Long story short, umrah kali ni (Nov 2016) sebenarnya dibawa oleh pakcik saya as a second mutawwif. So the whole group (30+) tu semuanya adalah relatives sebelah umi. Hehe.

Bila setiap kali makcik makcik yang borak di masjidilharam tanya saya datang satu group berapa orang, saya jawab ' satu bas, tapi tu semua family saya makcik'. Gelak kecil kami kat situ.
Most tu saya pernah jumpa time kenduri kahwin/bila ada family gathering yang besar. Ada yang saya ingat nama, ada yang tak. (biasala generasi xyz memang mcm ni haha).

And bila sampai Mekah, ada  family dari sebelah abah yg tunaikan umrah juga, itu yang ramai je dalam gambar. (dlm video kt bawah).
Family history nenek (my umi's side) mmg tinggal sana.The only yang stay Malaysia, nenek je. Kalau nak cerita pun dah panjang and complicated. (cite banyak kali pun aku tak ingat sebenarnya lol) Selalunya, bila ada ahli keluarga yang ke sana dijemput lah ke r…