Nak pilih calon suami, solat istikharah dulu :)











Salam,

Hee.Saya nak kahwin dah ke?Tajuk macam gempak lah sangat kan. (terasa geli jugak nak tulis tajuk tu).


OH, sebelum tu.Mari buka minda sikit.Bukan confuse nak kawen calon banyak sangat taktau nak pilih je baru nak solat istikharah.(banyaknye calon:) )


Bak kata senior yang sememangnya lagi tua dan matured dari saya ada cakap, kalau nak exam, solat la istikharah jugak selain dari solat hajat.Bukan apa, mintak la pada Allah moga mudahkan kita nak pilih mana satu jawapan A B C D E non of the above ke all are true ke.Heheh.Kalau soalan essay [saya dah terbayang-bayang betapa scarynya soalan module CNS coming soon ni.huh.cuak.cuak], mohon Allah mudahkan lancarkan and kita tahu nak buat ayat cemana.Jawapan yang kita buat tu inshaAllah yang boleh di accept oleh lecturer nak bagi markah.Markah penuh pun ahlan :)


Tapi, usaha dulu secara total dan maksimum [baca dengan nada debator], ini sudah pasti.


Ni some pic kasi spirit up sikit, hehe.Unit UPP batch 2nd yr alex uni rajin buatkan.:D


by: Alif akmal

by: farahh arshad



p/s: Tengok video doa istikharah ni, dia bagi sekali meaning in malay, tiba-tiba gua terus check phone.message-Saved message, dan..........pasrah.Dan sedikit terkilan sebab rasanya mesej doa istikharah abah had sent dulu tu dah takda.Rasa macam tak pernah delete pun...

Comments

Popular posts from this blog

Hebatnya Doa (Ramadan reminder)

Haramain Part 2 - Mecca

Haramain Part 1 -Madinah