Pantang bertudung labuh



Salam, moga semua dinaungi rahmatNya.:)


Lepas exam end module khamis lepas, memang dah plan nak habiskan entry pasal seminar ibadah and few entries lain.Jumaat sabtu dah alang-alang cuti.Tapi masih lagi tak berkesempatan.Ok la, sibuk dengan perkara berfaedah,tak la rasa masa tu terbuang macam tu ja.

"Masa" ni kan makhluk Allah jugak.Masa takkan pernah nak stop sebab dia patuh perintah Allah.

Oh,ekceli nak cerita sikit.Tadi baru on fb and terlihat lah senior sekolah rendah merangkap kakak bestfriend aku jugak punya status.




kak sabrina,minx izin share eh:)





And ini respond from one of her friends.




printscreen direct je ni




Orang MELAYU, opps. muslim, mari jom sama-sama shift paradigm sikit.

Apa maksud shift, ubah sikit tapi keyakinan 100%..

Nak ubah apa?


Mindset tu.


"Jangan hanya muslim sekadar nama, oh aku beragama Islam, tapi tak menghayati Islam tu dengan hati dan practice dalam kehidupan seharian"



p/s: PERINGATAN untuk diri sendiri dan sahabat semua.Mana baik kita ambik, mana buruk cuba perbaiki.

Jom pi kelas.Habis at 4 harini..


~Egypt pilihanraya hari ni :) Jangan ada politik kotor eh (Y)~

Comments

kwnustazahpilihan=p said…
wahhh...rse bara hngat kata2 pkck uh mngipas2 muka..haa
i2lah kan..harap2.stdnt2 pada msa kini mampu mngubah 360 darjah org msia yg suka pndg rendah pd org btudung labuh bila kita smua msuk alam kerja t..
amin
iluvustazahpilihan.=)
faziraaaaaa!!!!!!!!!


ahaha.
a'ah.most byk je pacik2 macik2 yg mcm tu.tp xleh nk salahkan dorg jgk,maybe sbb x penah nmpk kot engineer yg alim ala2 ustazah pilihan pdhl in reality byk je kan. :) ehehe.


may Allah bless :D

Popular posts from this blog

Hebatnya Doa (Ramadan reminder)

Haramain Part 2 - Mecca

Haramain Part 1 -Madinah