Haramain Part 1 -Madinah

Alhamdulillah, its a new year :)




Early last year, i was thinking of Haramain. So, hamba Allah ni pun just wonder, "boleh ke nk pegi? how? when? can i ?" . I just pray hopefully He will invite me as His dhuyuf ar-rahman.
The power of prayer. Anything can be possible.

Alhamdulillah thumma alhamdulillah. Ive been called. :')
(29thNov16 anyway)

Dulu pernah terfikir, "anyone who went there once, will always wanted more",
it is true !


mashaAllah, serius,
Rinduuuu :)

nak solat dkt masjid, taklah se rushing nak solat dekat masjidil Haram hehe, cuma ada certain waktu solat je imam dia laju sikit mcm waktu Asar. dari hotel nak ke masjid it was like approx 300metres, pernah one time gerak time dah iqamat, lari sampai depan pintu masjid (bukan gate perkarangan masjid), terus duduk tahiyat je imam bagi salam rakaat akhir. hahaha. semput ok.

second third day dekat sana, ada few times hujan, and it was colder during subh. dah start sejuk.
pegi masjid around 4am, dalam masjid getting cold, like freezing haha tengok atas rupanya dome dia tak tutup.usually certain time je dia buka, mcm at 1pm lepas zohor.

and siapa tak pernah try Al Baek (it was similar to our KFC), you should. hehe tetiba masuk part makanan. Time evacuation tahun 2013 (ke 2012? ), hostel that we stayed, betul betul belakang restoren albaek ni, and tiap masa bau ayam dia, and food given pun albaek tu haa makanlah 3kali sehari.tapi mmg sedap la kalau still panas,  tp cousin makan yg suam suam sejuk pun dia cakap sedap. hehe so sedap lah kot.


bila solat di Masjid Nabawi, rasa Rasulullah tu dekat, ada dengan kita.
after few days, bila ziarah wida', sedih sangat, sebab baginda yang kita rasa dekaaat, rapat pastu kita dah nak balik.hehe sila imagine. Moga Allah rezeki datang lagi.

"Assalamualaika Ya Rasulullah
Assalamualaika Ya Nabiyallah
Assalamualaika Ya Habiballah "


:')



wait for the next update Part 2 -Mecca inshaAllah. sempat ziarah relatives, the typical Arab, they were very kind to us. Thank you for the hospitality pakcik Muhamad and pakcik Jamal, thank you for the fooooooooooood (teringat je , dah rasa craving --" aaaa sedapnyaa)


p/s: the compilation of some pictures. siapa yg OCD maybe sakit mata sikit la tengok sbb im not that rajin nak edit beriya sangat hahaha.:P











Comments

Popular posts from this blog

Hebatnya Doa (Ramadan reminder)

Haramain Part 2 - Mecca