Sindiran di facebook. Siapa betul siapa salah?



Salam, moga sihat.Even sejuk dan hujan takmau kalah jugak start dari pagi till now.:) Alhamdulillah.


Hujan , stabilizer alam.Kuantiti air yang perlu menyembah bumi dan tersejat.
Semua Allah dah atur, Allah dah rancang.Maka bersyukur walau suhu sedikit rendah atau boleh dipanggil
"cold pain" so-called.Kalau yang kebal relax aja .Hee.






Alam facebook memang tempat paling best kalau nak sindir-menyindir bukan?


Tak? La, tak penah try ke?




Heee.


Sejurus selepas gambar "hot" keluar kat newsfeed masing-masing.Maka semua mula memberikan komen.Pastilah negatif sama banyak dengan positif.



Pendapat peribadi:


Ada orang rasa tak senang dengan kawan yang kurang sempurna dalam menutup auratnya.Senang kita ambil cerita tidak berhijab.Dulu saya pun rasa macam ada yang tak kena dan akan pandang slack [buat style mata weird].Tambah-tambah memang dulu sekolah dalam suasana orang yang "baik" saja.Dan orang cakap ala-ala culture shock gitu.


Sekarang,masih cuba untuk berasa se tidak weird mungkin apabila communicate with them.Even saya ada je non-muslim friendsss. Memang lumrah, dan serius saya katakan memang dalam jiwa "kami-kami" yang budak basic sekolah agama akan rasa kalau boleh nak menjauhkan diri je dari berkawan dengan muslim yang tidak berhijab.


Tapi, ada satu perkara yang mungkin terlepas pandang.Opps tak kisah la satu atau lebih perkara.:)
Bukan saya nak baking kawan-kawan saya yang tak menutup aurat total, tapi they still have their chance to change one day.InshaAllah,ameen.ameen.


Maybe they have their own reasons.Sure lah saya taktau kan.But maybe they have intention to be real muslimah .Who knows?






Akan ada dan pasti ada 
orang tak suka dengan orang yang tak berhijab ni.

Tapi ada satu mungkin mereka terlupa...





Allah 






Allah suka? 







"Ketahuilah yang paling banyak membantah adalah manusia"
[ayat AQ tak ingat surah mana]
*Al-Kahfi ayat 54



Jom sama-sama doa untuk kawan-kawan.Baru best.
Kita nak jadi baik[jadi baik tak dianggap skema pun okay],
 jadi hamba Allah yang diredhai,
jadi anak solehah yang tidak menarik ayah ke neraka kan?


Dan yang pasti ...........





"Sesungguhnya Allah Maha Pengampun dan Pengasihani "

:)

Comments

lisa azelan said…
insyaAllah, who knows, when the time comes, mereka berubah, menjadi yg lebih baik dari yang bersekolah agama pun. wallahualam. :)
insyaAllah.ameen.ameen.
suree, doesnt care sekolah agm etc.silap2 dorg lagi Allah terima ibadahnya kan :)

Popular posts from this blog

Hebatnya Doa (Ramadan reminder)

Nafas

Haramain Part 1 -Madinah