‎"Hidup bukan setakat basic, tapi perlukan aksesori"


‎"Hidup bukan setakat basic, tapi perlukan aksesori"

Kalau basic ada rumah, sure letak curtain etc etc untuk nak cantikkan.

Kalau basic makan sehari sekali(at least) dh cukup untuk bagi energy, knp makan banyak kali, 


tak termasuk makan yg lain2.hihi :D


Sama macam ibadah, yang wajib memang wajib.Selain tu byk ibadah sunat lain yg InshaAllah


 boleh sama2 kita amalkan.#selfreminder

Agk tersentap bila baca "mcm mn kita kasihkan Allah? dengan memperbanyak amalan-amalan



 sunat..."


Hadis qudsi yang diriwayatkan oleh Imam Bukhari dari Abu Hurairah r.a. 


Rasulullah s.a.w bersabda:













Few days ago, dalam hati sangat teringin nak baca novel/buku selain module or academic-


substance.Haha.




Esoknya, bila habis extra class revision, dapat buku raheeq-makhtum Sirah Rasulullah.

Rasa macam.........speechless habis.





"Baru semalam je teringin nak "reading" .."




Allah bagi direct.Alhamdulillah.




Tapi... baru semangat nak baca buku tebal alam tu, hehehe.Content sama macam 


buku Bibliografi Nabi Muhammad..Pernah baca dah dulu.And some cerita dalam buku sirah


tu ada yang tak complete macam dalam buku bibliografi.Hihi








p/s: different gender should have the line,the boundaries,


 between both different creatures.its not limiting your freedom,but Islam teach us to limit


any unwanted things. im still learning.please, trying hard being a positive thinker as long 


as you follow the guidelines given by Islam.









Comments

kirah: semua betull.haha.apa yg betul?

Popular posts from this blog

Hebatnya Doa (Ramadan reminder)

Haramain Part 2 - Mecca

Haramain Part 1 -Madinah